Nueva Esperanza & New Life Leticia

Fadderarbete och Församlingsplantering i Leticia, Amazonas Colombia

New Life Västerås är i startgroparna för ett fadderarbete och en församlingsplantering i Leticia, Amazonas, Colombia.

September 2017 reste ett team till Leticia ,Colombia-Amazonas från New Life Västerås. Teamet bestod utav Pastor Josef och Roger och Nettan. Victor och Caroline hade rest i förväg för att förbereda och starta upp Nueva Esperanza och New Life Leticia tillsammans med Jhon Fredy och Luisa. Jhon Fredy och Luisa är teamledare i New Life Leticia. 

Förarbetet handlade mycket om att starta upp församlingsplanteringen New Life Leticia, bygga relationer, stärka och uppmuntra Jhon Fredy och Luisa i det arbete som det innebär att plantera en församling. Genom de relationer vi skapat bjöd vi in till diverse olika aktiviteter; läxhjälp, bön, bibelstudier, gemenskapskvällar och gudstjänst. Vi fick ett stort gensvar tidigt och det kom både barn och vuxna på de olika samlingarna vi bjöd in till. Vi kunde verkligen se att det fanns ett genuint intresse av att veta mer om vem Jesus är. 

Innan Josef, Roger och Nettan kom hade Victor och Caroline förberett ett team som skulle vara redo att genomföra olika aktiviteter under veckans gång. Det bjöds på drama, predikan och hamburgare party för barn och ungdomar på 5 olika platser i Amazonas. En missionärsresa gjordes till två olika indianbyar längs med Amazonas floden. Där fick teamet se Gud beröra och hela människor. Josef fick också förmånen att viga ett par i New Life Leticia. Två ungdomar från New Life Leticia döptes. Under sista söndagseftermiddagen var två killar från teamet ute och erbjöd gratis hårklippning för pojkar i Barrio Nuevo. 

Det blev en vecka som berörde på ett påtagligt sätt och vi fick vara med och skapa minnen och relationer för livet. Vi kunde inte vara mer tacksamma. 

Nu fortsätter arbetet för Jhon Fredy och Luisa som Team ledare i New Life Leticia. Deras främsta uppgift är att att finnas till för de människor som söker efter Jesus i Barrio Nuevo. Att leda dem och vara kanaler för vad Gud har för dem.De fortsätter med läxhjälp för barn, bön, evangelisation, bibelstudier och gudstjänster. 

Det vi gör i Nueva Esperanza fadderarbetet är att se till att barnen som är mest utsatta och i stort behov får stöd från en fadder i Sverige som kan hjälpa till att tillgodose deras behov. Med fadder bidragen från Sverige får barnen hjälp med skolmaterial, kläder, skor, mat eller där behovet är störst. Jhon Fredy och Luisa tar reda på vad som behövs, köper det och delar ut det till barnets förmyndare. Vi vill genom Nueva Esperanza inge hopp och tro. Något som skapar möjligheter för en framtid, och framför allt skapar ett bättre & värdigt liv - här och nu. 

Se video från resan